Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čím víc umí pomoct?

9. 4. 2019

Teplo uvolní svaly i duši

Technika pokládání speciálních nahřátých kamenů na tělo je velmi stará. Dochované prameny potvrzují její použití u starověkých kultur v Číně, Mezopotámii, Indii, ale i v Evropě u antických národů či v Americe u starých Mayů. K tomuto účelu se používaly kameny uhlazené vodou v řece nebo sbírané z mořského dna, které se následně přikládaly nahřáté na tělo, aby odstranily bolesti, uvolnily ztuhlé svaly a zbavily křečí.

Kameny dodají energii

Jsou tmavě šedé až černé, hladké a lesklé. Vznikají z čediče lávového původu, ručně sbíraného a opracovávaného vodou. "Lávové kameny jsou pro masáže vhodné proto, že v sobě dobře drží teplo. Ještě předtím, než se rozprostřou po těle, nahřejí se ve vodní lázni o teplotě mezi 40 a 60 stupni Celsia

Zablokovaný zůstane už jen stres

Lávové kameny podle odborníků dokážou při správném použití tyto bloky na meridiánech odstraňovat a pomáhají znovu rozproudit energii. Je to cesta k celkové očistě a regeneraci organismu, která dokáže zbavit i dlouhodobých bolestí a zatuhlosti. Díky ní jsme pak pružnější a pohyblivější.